Programiranje se vedno pogosteje pojavlja v našem vsakodnevnem življenju. Obdani smo s tehnologijo, ki je sprogramirana po človeških ukazih, da deluje, tako kot mora. Ker vemo, kako pomembno je razumevanje in poznavanje vsaj osnov programiranja, smo za vas pripravili osnovni tečaj Pythona. Python je interpretni visokoravni večnamenski programski jezik, ki ga je ustvaril Guido van Rossum leta 1990. Jezik je dobil ime po priljubljeni angleški televizijski nanizanki Leteči cirkus Montyja Pythona. Je zelo razširjen, uči se ga veliko študentov, veliko podjetji pa ga uporablja pri delu.

Tečaj bo vodil Bor Brecelj, magistrski študent računalništva in matematike. V gimnaziji je zastopal Slovenijo na mednarodni olimpijadi iz informatike. Poleg študija dela na Institutu Jožef Stefan v oddelku za umetno inteligenco in uči programiranje na Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana.

Na tečaju se bomo seznanili z osnovami programskega jezika Python. V štirih terminih bomo spoznali podatkovne tipe, uporabo spremenljivk, osnovne funkcije, “if stavke”, “for in while zanke”, pisanje teh funkcij ter logiko programiranja v Pythonu, kar bomo nadgradili z raznimi nalogami.

Če programiranja še ne poznaš dobro in bi se rad naučil več, imaš sedaj odlično priložnost, da se po ugodni ceni pridružiš našemu tečaju.

Tečaj obsega 8 šolskih ur in bo potekal v naslednjih terminih:

 • pon 6. 11. 2023 od 18.00 do 19.30,
 • sre 8. 11. 2023 od 18.00 do 19.30,
 • pon 13. 11. 2023 od 18.00 do 19.30,
 • sre 15. 11. 2023 od 18.00 do 19.30.

Potekal bo v živo na Fakulteti za strojništvo (Aškerčeva cesta 6, 1000 Ljubljana). Možna bo tudi online priključitev, saj bo izvajanje hibridno.

Cena za 8 šolskih ur:

 • 60 € redno,
 • 30 € za študente.

  PRIJAVA NA TEČAJ PYTHONA

  Izbira termina

  Ime

  Priimek

  Status

  Vaš e-mail

  Vaša telefonska številka

  Ulica in hišna številka

  Kraj

  Poštna številka

  Sem član inženirske skupnosti
  Da

  Način plačila

  Akcija "Pripelji prijatelja"

  Dodatno sporočilo

  Kje ste izvedeli za nas?

  Splošni pogoji:
  S podanim soglasjem za zbiranje osebnih podatkov se strinjam, da društvo Strojnik.si zbira, obdeluje, uporablja in shranjuje moje osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov (ZVOP-1 in kasnejše spremembe) ter splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) za namen obveščanja o aktivnostih društva Strojnik.si, ter da: imam pravico dano soglasje ob vsakem času preklicati, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi moje privolitve izvajala do preklica, lahko od društva Storjnik.si zahtevam dostop do mojih osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave ter da imam pravico ugovarjati obdelavi in imam pravico do prenosljivosti podatkov, imam pravico vložitve pritožbe pri nadzornem organu, me bo društvo Strojnik.si v primeru, da namerava moje osebne podatke obdelovati za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, predhodno o tem obvestilo in pridobilo moje soglasje.

  Strinjam se s splošnimi pogoji

  Please prove you are human by selecting the Flag.