Video knjižnica

Dragi študentje, drage študentke
in vsi, ki vas zanimajo skrivnosti čudovite matematike… 

Pred vami se nahaja povsem brezplačna video knjižnjica, ki zajema izobraževalne videoposnetke fakultetne matematike, razložene malo drugače in namenjene vsem, ki bi želeli snov tudi razumeti, ne samo rešiti podanega primera na izpitu, za katerega vedno upamo, da bo podoben tistemu iz vaj …

Vsa obravnavana poglavja so vzeta na podlagi študijskega programa tehniških fakultet Univerze v Ljubljani, na Akademiji Strojnik.si pa smo prepričani, da boste marsikaj uporabnega odnesli tudi vsi drugi ne glede na status – dijaki, redni in izredni študentje, starejši in mlajši, vsi, ki že imate predznanje, kot tudi vsi tisti, ki ne veste, kaj beseda ”matematika” sploh pomeni.

Avtorica izobraževalnih video vsebin je opravila diplomo iz splošne matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, trenutno pa nadaljuje študij na drugi stopnji Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, na smeri robotika. Njena vizija za Akademijo Strojnik.si pravi:

”Cilj vsebin na Akademiji Strojnik.si je dokazati, da je lahko znanje in učenje tudi zabavno.
Nekdo, ki pravi, da nečesa ne za, zgolj še ni našel načina, ki mu ustreza.”

Iskreno upamo, da vam bodo naše vsebine pomagale pri opravljanju izpita, mature ali testa. Vse predloge, pohvale in komentarje naših vsebin sprejemamo preko e-pošte na akademija@strojnik.si. Želimo vam vesel ogled naših vsebin!

Video knjižnico bomo sproti dopolnjevali tudi z drugimi video vsebinami.
Želimo vam uspešno učenje!

Listi s formulami in zapiski

Kot novost na naši spletni strani vam ponujamo zapiske in liste s formulami, ki jih lahko uporabite tudi kot dodatni list s formulami na izpitu matematike. Trenutno so na voljo matematične vsebine za univerzitetni nivo, v izdelavi pa so še srednješolske vsebine in vsebine drugih predmetov.

Matematika

Na karticah spodaj so na voljo različna poglavja matematike. S klikom na izbrano poglavje se ti bodo odprli vsi videoposnetki tega poglavja, ki so na voljo.