Zagotovo ste slišali, da so s pomočjo programiranja dešifrirali Enigmo in s tem predčasno končali vojno. Slišali ste tudi za pametne hiše, ki omogočajo, da se nam stvari dogajajo avtomatsko. Da, vse to in še več se šteje kot programiranje.

Eden izmed prvih programskih jezikov je bil C, ki je v uporabi že od leta 1972 pa vse do danes. Ker se je takrat tehnika eksponentno hitro razvijala, se je moral tudi programski jezik prilagajati takratnim okoliščinam in zato se je pojavil C++, ki je bil nadgradnja C-ja.

C++ (/siːˌplʌsˈplʌs/) je programski jezik, ki se uporablja še danes kljub temu, da je prišel na trg leta 1985. C++ podpira vse funkcionalnosti, ki jih je podpiral C in poleg tega podpira razrede (class) in nize (string).

Na tečaju se bomo naučili osnov programiranja v C++, torej izpisovanje v konzolo, shranjevanje vrednosti v spremenljivke, uporaba matematičnih operacij, različni tipi spremenljivk, pogojni stavek, zanke, tabele in na koncu bomo obravnavali tudi nize (stringe).

Če še ne znaš programirat in bi se rad naučil, je to zate edinstvena priložnost, da se kvalitetno naučiš osnov in postaneš svetovni hacker!

Tečaj obsega 8 šolskih ur in se izvaja v dveh tednih. Trenutno je razpisan tečaj v naslednjih terminih:

 • Torek 12. 3. od 18.00 do 19.30.
 • Četrtek 14. 3. od 18.00 do 19.30.
 • Torek 19. 3. od 18.00 do 19.30.
 • Četrtek 21. 3. od 18.00 do 19.30.

Potekal bo v hibridni obliki: Online preko Zoom povezave, v živo pa na Študentskem Kampusu (Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana).

Cena za 8 šolskih ur:

 • Za posameznike: 80€ 
 • Za študente: 60€

Za dodaten 5 % se lahko prijavite skupaj s prijateljem. Prijavo oddata oba in navedeta drug drugega pod okencem za akcijo pripelji prijatelja.

  PRIJAVA NA TEČAJ C++

  Izbira termina

  Ime

  Priimek

  Status

  Vaš e-mail

  Vaša telefonska številka

  Ulica in hišna številka

  Kraj

  Poštna številka

  Sem član inženirske skupnosti
  Da

  Način plačila

  Akcija "Pripelji prijatelja"

  Dodatno sporočilo

  Kje ste izvedeli za nas?

  Splošni pogoji:
  S podanim soglasjem za zbiranje osebnih podatkov se strinjam, da društvo Strojnik.si zbira, obdeluje, uporablja in shranjuje moje osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov (ZVOP-1 in kasnejše spremembe) ter splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) za namen obveščanja o aktivnostih društva Strojnik.si, ter da: imam pravico dano soglasje ob vsakem času preklicati, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi moje privolitve izvajala do preklica, lahko od društva Storjnik.si zahtevam dostop do mojih osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave ter da imam pravico ugovarjati obdelavi in imam pravico do prenosljivosti podatkov, imam pravico vložitve pritožbe pri nadzornem organu, me bo društvo Strojnik.si v primeru, da namerava moje osebne podatke obdelovati za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, predhodno o tem obvestilo in pridobilo moje soglasje.

  Strinjam se s splošnimi pogoji

  Please prove you are human by selecting the Star.