Zagotovo ste slišali, da so s pomočjo programiranja dešifrirali Enigmo in s tem predčasno končali vojno. Slišali ste tudi za pametne hiše, ki omogočajo, da se nam stvari dogajajo avtomatsko. Da, vse to in še več se šteje kot programiranje.

Eden izmed prvih programskih jezikov je bil C, ki je v uporabi že od leta 1972 pa vse do danes. Ker se je takrat tehnika eksponentno hitro razvijala, se je moral tudi programski jezik prilagajati takratnim okoliščinam in zato se je pojavil C++, ki je bil nadgradnja C-ja.

C++ (/siːˌplʌsˈplʌs/) je programski jezik, ki se uporablja še danes kljub temu, da je prišel na trg leta 1985. C++ podpira vse funkcionalnosti, ki jih je podpiral C in poleg tega podpira razrede (class) in nize (string).

Na tečaju se bomo naučili osnov programiranja v C++, torej izpisovanje v konzolo, shranjevanje vrednosti v spremenljivke, uporaba matematičnih operacij, različni tipi spremenljivk, pogojni stavek, zanke, tabele in na koncu bomo obravnavali tudi nize (stringe).

Tečaj bova vodila Kristjan Bleiweis (predavatelj) in Matevž Kušar (asistent). Oba prihajava z Vegove, kjer sva 3 leta pridobivala izkušnje v C++-u. Na Fakulteti za Računalništvo in informatiko sva to znanje še poglobila in to sedaj z veseljem deliva z ostalimi.

Če še ne znaš programirat in bi se rad naučil, je to zate edinstvena priložnost, da se poceni in kvalitetno naučiš osnov in postaneš svetovni hacker!

Tečaj obsega 8 šolskih ur in bo potekal v naslednjih terminih:

 • ponedeljek 28. 11. 2022 od 17.00 do 18.30,
 • sreda 30. 11. 2022 od 17.00 do 18.30,
 • ponedeljek 5. 12. 2022 od 17.00 do 18.30,
 • sreda 7. 12. 2022 od 17.00 do 18.30.

Potekal bo v hibridni obliki. Online preko Zoom povezave, v živo pa na Fakulteti za strojništvo (Aškerčeva cesta 6, 1000 Ljubljana).

Cena za 8 šolskih ur:

 • 70 € redno,
 • 40 € za študente.

  PRIJAVA NA TEČAJ C++

  IME IN PRIIMEK: (zahtevano)

  LETNICA ROJSTVA: (zahtevano)

  TELEFONSKA ŠTEVILKA: (zahtevano)

  E-POŠTA: (zahtevano)

  ULICA IN HIŠNA ŠTEVILKA: (zahtevano)

  KRAJ: (zahtevano)

  TEČAJ BOM SPREMLJAL: (zahtevano)

  STATUS: (zahtevano)

  VPISNA ŠTEVILKA (V KOLIKOR STE ŠTUDENT):

  ČLAN INŽENIRSKE SKUPNOSTI: (zahtevano)

  Kaj je inženirska skupnost?
  Z brezplačno včlanitvijo v inženirsko skupnost ste deležni ugodnosti na nekatere naše storitve in izdelke. Poleg tega boste v obliki e-novic redno obveščeni o aktualnih projektih in zaposlitvah v sklopu Organizacije Strojnik.si.

  KJE STE IZVEDELI ZA NAS:

  VAŠE SPOROČILO:

  Prijava na e-novice

  AKCIJA - PRIPELJI PRIJATELJA (-15%):

  Splošni pogoji:
  S podanim soglasjem za zbiranje osebnih podatkov se strinjam, da društvo Strojnik.si zbira, obdeluje, uporablja in shranjuje moje osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov (ZVOP-1 in kasnejše spremembe) ter splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) za namen obveščanja o aktivnostih društva Strojnik.si, ter da: imam pravico dano soglasje ob vsakem času preklicati, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi moje privolitve izvajala do preklica, lahko od društva Storjnik.si zahtevam dostop do mojih osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave ter da imam pravico ugovarjati obdelavi in imam pravico do prenosljivosti podatkov, imam pravico vložitve pritožbe pri nadzornem organu, me bo društvo Strojnik.si v primeru, da namerava moje osebne podatke obdelovati za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, predhodno o tem obvestilo in pridobilo moje soglasje.

  Strinjam se s splošnimi pogoji

  Please prove you are human by selecting the Key.